Καταδύσεις

-Κόλπος Αγίας Παρασκευής
Αυτός ο προστατευμένος, κλειστός κόλπος είναι μια ιδανική τοποθεσία για αρχάριους. Η κατάδυση αρχίζει στα ρηχά και στη συνέχεια, μετά από λίγο κολύμπι, βρίσκεστε σε ένα περιβόλι σφουγγαριών που σφύζει από ψάρια, ασπόνδυλα και φύκια.
-Αδελφονήσια
Αρέσουν πολύ στους εκπαιδευτές μας οι καταδύσεις σ’ αυτή τη μικρή ομάδα νησιών. Επειδή είναι περιοχή που απαγορεύεται η αλιεία, η μάζα του πληθυσμού των ψαριών είναι εντυπωσιακή.
-Άγιος Ιωάννης Πογωνιάς
Με ονομασία που οφείλεται στην παλιά ελληνική εκκλησία που βρίσκεται στον κόλπο, η τοποθεσία αυτή είναι ιδανική για αρχάριους που χρειάζονται προστατευόμενες συνθήκες και ρηχά νερά για την πρακτική τους εξάσκηση.
-Άγιος Νικόλαος
Για τον δύτη που έχει κάποια εμπειρία και θέλει να πάει λίγο πιο βαθιά, το νησί του Άγιου Νικολάου προσφέρει την καλύτερη τοιχο-κατάδυση στον κόλπο. Η κατακόρυφη επιφάνεια του βράχου ξεκινά από τα 5 μέτρα περίπου και βυθίζεται στα 20 μέτρα, με αμέτρητες γωνιές και σχισμές σε όλη την επιφάνεια που αποτελούν ιδανικές φωλιές όλων των ειδών θαλάσσιας ζωής.
-Πυργίσκος
Αόρατη από την επιφάνεια, μια κορυφή υψώνεται από τα βάθη του Ιονίου και φτάνει μέχρι και 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Το υποθαλάσσιο ύψωμα σφύζει από υδρόβια ζωή που συμπεριλαμβάνει μεγάλα κοπάδια από ψάρια διαφόρων ειδών, μπαρμπούνια και σφυρίδες.
-Σπηλιά Λευκάδος
Αυτή η συναρπαστική τοποθεσία κατάδυσης ξεκινάει με μια τοίχο-κατάδυση περίπου 30 μέτρα βάθος, όπου θα δείτε μια σπηλιά πριν ξεκινήσετε μια ανοδική πορεία σε έναν μακρύ διάδρομο.Και αυτή η κατάδυση μπορεί να γίνει ως Κατάδυση Περιπέτειας στο πλαίσιο του προγράμματος Advanced Open Water Diver της PADI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *